Gedeelde adresboeken

Inleiding

Met Gedeelde adresboeken kun je contacten delen tussen de leden van het gedeelde adresboek.

Aanmaken gedeelde adresboek

  1. Log in op de WebApp.
  2. Klik linksonder in je scherm op Instellingen settings .
  3. Klik op Gedeelde adresboek import_contacts .
  4. Klik op MAAK EEN NIEUW GEDEELD ADRESBOEK.
  5. Geef het adresboek een naam, een beschrijving en kies een kleur.
  6. Klik op AANMAKEN.

Gedeelde adresboek bekijken

  1. Klik op Instellingen settings achter het gedeelde adresboek.
  2. Klik op Bekijk group .
    De leden van het gedeelde adresboek worden nu getoond.
Tip

Je kunt het gedeelde adresboek ook bekijken door links op je scherm in het zijpaneel te klikken op Gedeelde adresboeken import_contacts .

Gedeelde adresboek verlaten

Gedeelde adresboeken waar jij geen beheerder van bent kun je op elk gewenste moment verlaten.

  1. Klik op Instellingen settings achter het gedeelde adresboek.
  2. Klik op Verlaat adresboek exit_to_app .
  3. Klik op JA.
    Je bent nu uit het gedeelde adresboek verwijdert.

Beheren gedeelde adresboek

  1. Klik op Instellingen settings achter het gedeelde adresboek.
  2. Klik op Beheer tune om een gedeelde adresboek te beheren.

Gebruikers uitnodigen voor een gedeelde adresboek

Bovenaan de beheerpagina van het gedeelde adresboek staat een URL. Deel deze URL met gebruikers zodat zij zich kunnen aanmelden voor jouw gedeelde adresboek. Gebruikers die op de link klikken vullen hun naam, e-mailadres en organisatie in. Vervolgens sturen wij de gebruiker een e-mail om dit te verifiëren. De gebruiker komt onder Lidmaatschapsverzoeken te staan zodra hij e-mail heeft geverifieerd.

Informatie

Als de gebruiker al in de WebApp is ingelogd mijn een ZIVVER account zal dit automatisch herkent worden. De gebruiker kan dan met dit account een lidmaatschapsverzoek versturen en hoeft ook geen e-mailbevestiging uit te voeren.

Goedgekeurde domeinen

Gebruikers die vallen onder goedgekeurde domeinen worden direct in het gedeelde adresboek geplaatst wanneer zij gebruik maken van de URL beschreven bij stap 5.1. Plaats goedgekeurde domeinen elk op een aparte regel en gebruik geen @ voor het domein.

Lidmaatschapsverzoeken

Gebruikers die een aanvraag doen vanuit een domein dat niet is goedgekeurd (stap 5.2) komen op de lijst Lidmaatschapsverzoeken. Hier kun je lidmaatschapsverzoeken WEIGEREN of ACCEPTEREN. Gebruikers worden per e-mail op de hoogte gebracht. Klik op de knop PERSOONLIJKE BERICHTEN BEHEREN om een persoonlijke tekst toe te voegen aan de e-mail die naar geweigerde of geaccepteerde gebruikers wordt gestuurd.

Leden

Onder Leden kun je iedereen binnen het gedeelde adresboek beheren. Leden kunnen één van de volgende statussen hebben:

Gebruik de zoekfunctie om leden te zoeken. Klik op Verwijderen delete_forever om een geaccepteerd lid te verwijderen.

Notitie

Beheerders kunnen niet verwijderd worden. Je krijgt een melding wanneer je een beheerder probeert te verwijderen.

Zet een vinkje achter een geaccepteerd lid in de kolom Beheerder om een gebruiker een beheerder van het gedeelde adresboek te maken.




Heeft dit artikel aan je verwachtingen voldaan? thumb_up thumb_down